Domov Nov gasilski dom Donacija (Zidaki) SMS donacija Novice Intervencije Dogodki Opozorila Preventiva Izobraževanje Galerija Prenosi Uporabno O društvu Kontakt O piškotkih

Prijava


Pozabljeno geslo?

Klic na pomoč - 112

Ko kličete na številko 112, povejte:

 


 

  • kdo kliče
  • kaj se je zgodilo
  • kje se je zgodilo
  • kdaj se je zgodilo
  • koliko je ponesrečencev
  • kakšne so poškodbe
  • kakšne so okoliščine na kraju nesreče
  • kakšno pomoč potrebujete.

 

Iskanje

Florjanu v slovo! PDF Natisni E-pošta
sobota, 23. avgust 2014

Bil si bel galeb v sončni žarek jutra ujet,
tvoja tiha misel je v tišino skrila zven besed,
ko si iskal v sebi sijaj neba v oblaku iz želja,
sam postal neskončna kaplja si morja.

Sedaj je prišel čas slovesa – Florjan, četudi s solzami v očeh smo te danes pospremili na zadnjo pot. Kako opraviti z bolečino ob izgubi sina, prijatelja, gasilca,... Človek v svojem srcu začuti, da mora onstran tega sveta biti svetloba brez vsake sence, ljubezen brez bolečine, sreča brez kančka tesnobe. Če v tem prepričanju danes spremljamo našega kolega, potem to slovo ni nekaj dokončnega, kajti v veri vemo, da je že na cilju.

Kot mlad, razposajen fant si se nam pridružil že v svojih najstniških letih. Sprva zaradi družbe in prijateljev, vendar z leti si pridobil dragocene izkušnje v našem poslanstvu. Vstop v operativne vrste je bila samo posledica tvoje neustavljive volje in zavedanja; da gasilec ni le hobi pač pa odgovornost do bližnjega; pomagati mu v vsakem trenutku in ti si to znal in tudi delal. Pečat, ki si ga pustil v delovanju na operativnem področju, je zgled za bodoče generacije, katere si tudi sam poučeval in jim skušal vliti nesebičnost in pripadnost društvu. Nikdar se nisi pritoževal na intervencijah: da si moker, da si premražen, da si utrujen, … najprej je bilo potrebno opraviti zadano, šele potem si poskrbel zase.

Prekmalu, mnogo prekmalu te je usoda iztrgala iz naših vrst. Kljub tvoji mladosti: se dela, časa, energije, … ki si ga pustil v društvu, ne da opisati z besedo; pa vendar »neprecenljivo« - HVALA TI FLORJAN v imenu vseh, ki si jim pomagal v stiski, v imenu vseh, katerih zahvala je ostala neizrečena, v imenu vseh nas, ki smo ponosni, da smo te poznali, ki smo ponosni, da si bil eden izmed nas.

Ko nas tesno objema žalost in bolečina ob izgubi, nikar ne pozabimo, da so nam ostali spomini. Obujajmo in čuvajmo jih – saj so dragoceni in na koncu nam ostanejo, kot zaklad s katerim si kupujemo čas v labirintu življenja. Ne nazadnje ti to tudi dolgujemo, saj se ti bomo le tako lahko skromno oddolžili za vso tvojo požrtvovalnost, nesebičnost, predanost, načinu življenja ki si ga ljubil: biti gasilec z dušo in srcem.

Molče s solzami se borimo,
»Naj bo le mora!«, si želimo
a žal, nebo nas ne posluša
od žalosti boli nas duša.
Usoda tvoja tragična nas je pretresla v dno srca.
premalo sreče si užil,
za svojo smrt premlad si bil.

 

Gasilci PGD Moste

 
< Nazaj   Naprej >
Vremenska opozorila - MeteoAlarm
Trenutne intervencije

E-novice

Prijavite se na naša e-obvestila.

SMS donacija

Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo MOSTE5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega gasilskega doma.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Telemacha, A1, T2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.pgd-moste.si/sms-donacija

Defibrilator

Defibrilator je hranjen v vozilu št. 1.
V nujnih primeri pokličite na številko 112.

Znaki za alarmiranje

 
1.
OPOZORILO
NA NEVARNOST
 
 
2.
NEPOSREDNA
NEVARNOST
 
 
3.
KONEC
NEVARNOSTI

PGD Moste na Facebook-u PGD Moste na Google+ PGD Moste na Twitter PGD Moste Youtube

Naključna slika

domov kontakt iskanje kontakt iskanje

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani