Ob 15. uri se je nad Osrednjo Slovenijo razbesnelo neurje z močnimi vetrovi.

Tako smo ob 15:13 s strani Regijskega centra za obveščanje (112) dobili aktiviranje na več odkritih streh v Občini Komenda.

4 člani so z vozilom 01 odšli na sporočeno lokacijo Moste 118a, v gasilskem domu pa se je vzpostavilo rezervno električno napajanje gasilskega doma in pa aktiviralo se je občinsko štabno vodenje intervencij. Preko družbenih omrežij (Facebook, Instagram, Twitter) smo objavili nujno obvestilo za krajane, kako nas lahko dobijo v primeru, da Regijskega centra za obveščanje (112) NI MOGOČE dobiti.
Ostali dve vozili sta bili v pripravljenosti za nove interventne dogodke.

Ker je bil Regijski center za obveščanje (112) zaradi hekerskega napada en dan prej informacijsko (sistem SPIN) odrezan ter zaradi obsežnosti neurje, nismo mogli pridobiti podatkov o ostalih prijavljenih lokacijah ne preko radijskih zvez, niti preko stacionarnih telefonov.
Zaradi pomankljivih informacij, smo proste gasilske enote GZ Komenda poslali na pregled stanja po Občini Komenda.

V tem času smo uspeli vzpostaviti stik s Centrom za obveščanje (112), kateri nam je posredoval seznam ostalih sporočenih lokacij.
Tako, smo od prvega proženja pa do 18. ure prekrili/zaščitili 5 streh stanovanjskih objektov ter odstranili več dreves z javnih površin (cest, pločnikov, poti…).

Naša enota je posredovala na intervencijah z vsemi tremi vozili, skupaj 16 članov.