93. redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Moste, ki je letos zaradi pandemije Covid-19 potekal brez gostov ostalih društev, so zaznamovala odlična poročila o delovanju društva ter številna napredovanja, saj na lanskem občnem zboru napredovanj ni bilo na dnevnem redu.

Na začetku je predsednik, Rok Furlan, pozdravil vse navzoče člane ter tri izredne goste – župan Občine Komenda, Stanislav Poglajen, predsednik GZ Komenda, Jožef Sušnik ter poveljnik GZ Komenda, Janez Hlade.

Nato pa je predal besedo delovnemu predsedniku, Juretu Štricelj, ki je celotni občni zbor vodil po predlaganem dnevnem redu. Člani upravnega odbora so prebrali poročila za leto 2021, sprejela se je nespremenjena višina članarine ter delegati za skupščino GZ Komenda. Nato je predsednik PGD Moste predstavil še delovni in finančni plan za leto 2022, v katerem odstopa nakup novega vozila GVM, kateri bo nadomestil trenutnega Renault Master, ki v letošnjem letu dosega starost 12 let in v naslednjem letu NE bo več zakonsko ustrezal za prevoz otrok.

Podeljena so bila naslednja napredovanja:

ČlanPodeljen čin
BRODAR DAVIDgasilski častnik I. stopnje
VIDMAR UROŠgasilski častnik I. stopnje
CIPERLE MATICgasilec I. stopnje
ZALOKAR ALEŠgasilec I. stopnje
KLOPČIČ MATEVŽgasilec I. stopnje
KONCILIJA ŽANgasilec II. stopnje
BALOH URBANgasilec II. stopnje
ŠINKOVEC ALEŠgasilec II. stopnje
ŠPENKO GREGORvišji gasilec II. stopnje

Na koncu pa so vsi trije gostje podali še sklepne besede glede na slišana poročila in načrte za trenutno leto. Po končanem občnem zboru smo zbrane tudi pogostili.

Upamo, da se v naslednjem letu po dveh letih premora vrne tudi tradicionalna klobasna tombola, ki po navadi sledi našim občnim zborom.