Ob 8:49 smo bili s strani Regijskega centra za obveščanje (112) obveščeni o požaru naprave v podjetju Komteks d.o.o. v Poslovni coni Komenda.

15 članov je z vsemi tremi vozili odhitelo na kraj požara, ki je bil močno razvit in se je že razširil na odpadke ob stroju, kjer naj bi zagorelo. 3 so bili v gasilskem domu za logistiko in polnjenje jeklenk za izolirne dihalne aparate.

Po prihodu na kraj smo nemudoma pričeli z gašenjem požara, katerega so predhodno že gasili zaposleni omenjenega podjetja. Nudili smo prvo pomoč zaposlenemu, ki se je nadihal dima med začetnim gašenjem požara še pred našim prihodom.

Zaradi nezadostnega vodovodnega omrežja – kar opozarjamo že leta, smo vpoklicali avtocisterne iz sosednjih Gasilskih zvez Kamnik, Mengeš in Vodice.

Obsežen požar je 5 ur gasilo 58 gasilcev iz 6 Prostovoljnih gasilskih društev (PGD Moste, PGD Komenda, PGD Križ, PGD Mengeš, PGD Kamnik, PGD Vodice), ki so iz gasilskih zvez Komenda, Kamnik, Mengeš in Vodice. Na kraju je bilo prisotnih 11 gasilskih vozil.

Na kraju so bili prisotni tudi preiskovalna enota in patrulja Policije.

Zahvaljujemo se tudi sokrajanom, ki so nas preko telefonov že pred aktiviranjem Regijskega centra za obveščanje (112) opozorili na močan dim, ki se vali iz Poslovne cone Komenda, da smo lahko hitro posredovali in hitro zaustavili požar.