Spoštovani,

letos smo zaradi razglašene epidemije zaradi koronavirusa in sprejetih ukrepov o omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb prisiljeni prilagoditi tradicijo raznašanja gasilskih koledarjev in osebnih novoletnih voščil občanom ter pobiranja prostovoljnih prispevkov, ki so večji finančni del za uspešno delovanje naše operativne enote. Ne glede na razmere smo letos na 28 intervencijah opravili 750 delovnih ur.

Ker smo letos zaradi epidemije ob precejšni dodatni prihodek od oddajanja prostorov in drugih storitvenih dejavnosti, beležimo 60 % primanjkljaj prejetih sredstev glede na prejšnja leta.

Glede na razmere smo se odločili, da letos zaradi preprečevanja okužb ne bomo pobirali prostovoljnih prispevkov, ampak bomo koledarje v naseljih Moste, Žeje in Suhadole le razdelili po hišah in objektih brezkontaktno.

Naše društvo sestavljamo posamezniki, ki smo v popolnoma isti situaciji kot drugi občani. Koronakriza in posledično izpad prihodka se občutita povsod, posebno pri družinah in posameznikih, ki so v tem času ostali brez službe oziroma prihodka. Zato razumemo, da je doniranje v teh časih oteženo.

Pa kljub temu smo za vas pripravili tri preproste možnosti, kako lahko prispevate finančna sredstva za uspešno delovanje našega društva.

1. SMS-DONACIJA S KLJUČNO BESEDO MOSTE5 na 1919

slika.png
MOSTE5 na 1919

Za namen brezkontaktnega pobiranja prostovoljnih prispevkov smo omogočili donacije prek SMS-sporočil, in sicer tako, da pošljete SMS-sporočilo z vsebino MOSTE5 na številko 1919. S poslanim SMS-sporočilom boste namenili 5 EUR. Donirate lahko večkrat.

Pravila in pogoji uporabe storitve SMS donacija za PGD Moste: https://wwwpgdmostesi.azurewebsites.net/sms-donacije).

2. BANČNO NAKAZILO NA BANČNI RAČUN DRUŠTVA

Skeniraj in doniraj

Namenjena sredstva našemu društvu lahko nakažete na naš poslovni račun:
SI56 6100 0001 8268 260 z namenom: Donacija 2020.

Za preprostejše nakazilo lahko uporabite tudi QR-kodo na desni.

3. NAMENITEV 0,5 % DOHODNINE NAŠEMU DRUŠTVU

Ta donacija za vas ne pomeni nobenega dodatnega stroška, saj gre za dohodnino, ki smo jo obvezani plačati, vendar pa lahko del te (0,5 %) namenimo izbrani organizaciji. Tudi našemu društvu.

Namenitev dohodnine našemu društvu lahko preprosto
uredite s spletnim obrazcem na
https://edonacije.com,
v sekciji Donirati želim pa izberete naše društvo PGD MOSTE.

Operativna enota Prostovoljnega gasilskega društva Moste se
iskreno zahvaljuje za pomoč in vam želi lepe praznike
ter srečno, zdravo in varno v novem letu 2021.