Ob 12:45 smo bili s strani regijskega centra za obveščanje (112) aktivirani za pomoč Policiji za odpiranje vrat stanovanjske hiše, kjer naj bi bila onemogla oseba.

7 članov je izvozilo z vozilom 01, 7 jih je ostalo zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa Covid-19 v domu v pripravljenosti in kasneje tudi odpoklicani, ko se je na kraju ugotovilo situacijo.

Po prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da ob postelji negibno leži starejša oseba, zato smo se še pred prihodom enote Policije odločili za nujen vstop v hišo.

Onemoglo osebo smo stabilizirali na nosila, ji nudili prvo pomoč ter aktivirali ekipo Nujne medicinske pomoči Kamnik, kateri so jo odpeljali v UKC Ljubljana na nadaljnje zdravljenje.

Kasneje smo bili s strani Regijskega centra za obveščanje (112) in zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik obveščeni, da je bila oseba pozitivna na novi koronavirus Covid-19.
Vsi udeleženi operativni člani so kljub upoštevanju vseh priporočil NIJZ za posredovanje na intervencijah, dobili priporočila za samoizolacijo in spremljanje razvoja zdravstvenega stanja.