Gasilska mladina Gasilske zveze Komenda je že drugič preživela taborski vikend na Kolpi. Tudi letos smo taborili pri Pojetovih v Koprivniku. Skupaj z mentorji nas je bilo 27.

Iz Komende smo se odpravili v petek 26.7. ob 8 zjutraj in v dopoldanskih urah prispeli v Koprivnik. Po postavitvi tabora in kosilu, smo se odpravili v avtokamp Radenci in do večera uživali v topli Kolpi. Po vrnitvi v tabor smo pripravili večerjo, zakurili taborni ogenj in ob druženju in družabnih igrah preživeli večer.  Obiskal nas je tudi poveljnik GZ Komenda Janez Hlade, ki je vsem udeležencem tabora razdelil spominske priponke, ki jih je izdelal Blaž Maleš. Tudi drugi dan smo se po zajtrku (mimogrede palačinkah XXL), odpravili na Kolpo, kjer nam je na supih, plavanju in poležavanju na plaži hitro minil dan. V poznih večernih urah smo ugotovili, da se nam pripravlja nevihta, zato smo se preselili na podstrešje garaže pri naših gostiteljih. Nalivalo je celo noč in tudi zjutraj nam je bilo jasno, da se vreme ne bo spremenilo, zato smo po zajtrku pospravili tabor in se odpravili domov. Na žalost smo imeli ta dan v planu raftanje po Kolpi, ki ga nismo izvedli. Pa drugo leto.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so nam omogočili tabor: družini Poje za gostoljubje, Srečku Korbarju za odličen golaž, mesariji Likozar za popust pri nabavi mesa, ter družbama TGM Kosirnik, trgovini Lanen cvet in županu Stanislavu Poglajnu za majice ter Burgox d.o.o.