Ob 00:08 smo bili s strani regijskega centra za obveščanje aktivirani na požar v Publikus, Suhadole.

Izvozili smo z vsemi tremi vozili, 15 članov, štirje člani pa so ostali v gasilskem domu za podporo interventnim enotam.

Po prihodu na kraj je bil požar že polno razvit v osrednjem objektu. Takoj smo začeli z varovanjem okolice in gašenjem osrednjega požara.

Obenem smo takoj po prihodu aktivirali PGD Mengeš, PGD Trzin, PGD Kamnik ter CZR Domžale. Intervenirali so tudi PGD Komenda in PGD Križ.

Skupaj je na začetku požar gasilo 103 gasilci iz 7 gasilskih enot, s 24. vozili.

Požar je bil hitro lokaliziran znotraj območja, kjer je že gorel ob prihodu. Objekt je uničen, upravni del, ki se drži skladiščnega dela, pa je ostal nepoškodovan. Popolnoma zgorel je tudi en delovni stroj. Za gašenje je bilo porabljene preko 2500l penila.

Tekom celega dne je potekalo razkladiščenje gorečih odpadkov in gašenje žarišč. Izčrpane enote so zamenjali če člani prostovoljnih gasilskih društev PGD Kamniška Bistrica, PGD Šmarca, PGD Gozd, PGD Nevlje. Pri intervenciji so pomagale tudi ostale službe Policija, Komunalno podjetje Kamnik, Žurbi. Vsem se zahvaljujemo za pomoč in odziv.

Ponoči smo vsa tri društva GZ Komende organizirala požarno stražo, nadaljevanje ohlajevanja odpadkov pa se nadaljuje tudi jutri, saj je bilo v objektu skladiščenih preko 2000 ton (3000 m3) odpadkov.

Več podrobnosti sledi. Poročilo je lahko pomankljivo in bo dopolnjeno v naslednjih dneh.