V soboto, 21., in nedeljo, 22. julija, je bilo v Poljskem Torunu gasilsko tekmovanje, in sicer prvi dan TFA (Toughest firefighter alive), v nedeljo pa FCC (Firefighter combat challenge), kjer smo tekmovali štirje Slovenci.

Tekmovanje TFA poteka na štirih različnih postajah, na katerih imaš različne naloge. Vsak tekmovalec starta na 10 min. Če si na prvi postaji nalogo opravil v dveh minutah, imaš osem minut počitka do naslednje postaje. Vaje na njih so hitre in silovite, da ti na koncu že začne primanjkovati časa za naslednjo postajo. Težavnostna stopnja TFA je višja kot pri FCC, saj je enako, kot bi tekmoval štirikrat zaporedoma FCC s petminutnim postankom. Res naporno, vendar se ga bomo prihodnje leto spet udeležili.

Naš dan pa je bila nedelja, saj smo vsi štirje Slovenci »leteli« pod dvema minutama, sestavili pa smo tudi ekipo. Bilo smo le štirje (po navadi jih je pet) in smo v silovitem boju dosegli drugo mesto.

Za nagrado smo dobili kosilnico Husqarna, vredno več kot 400 evrov.

Na tekmovanju je kot posebni gost sodeloval tudi svetovni prvak FCC 2010 Trevor Fera, tako da smo se z njim spoznali in družili ves konec tedna.

Zdaj pa ni časa za počitek, ampak za naporne treninge, saj je naslednje tekmovanje že čez tri tedne v Poljskem mestu Sczecin.