Domov Nov gasilski dom Donacija (Zidaki) SMS donacija Novice Intervencije Dogodki Opozorila Preventiva Izobraževanje Galerija Prenosi Uporabno O društvu Kontakt O piškotkih

Prijava


Pozabljeno geslo?

Klic na pomoč - 112

Ko kličete na številko 112, povejte:

 


 

  • kdo kliče
  • kaj se je zgodilo
  • kje se je zgodilo
  • kdaj se je zgodilo
  • koliko je ponesrečencev
  • kakšne so poškodbe
  • kakšne so okoliščine na kraju nesreče
  • kakšno pomoč potrebujete.

 

Iskanje

Svetovno prvenstvo FireFighter Combat Challange Myrtle Beach , Južna Karolina, ZDA PDF Natisni E-pošta
četrtek, 24. november 2011

Šest članska odprava Članov in članic PGD Moste, se je odpravila na svetovno prvenstvo v Ameriko. Natančneje v Južno Karolino, kjer so se udeležili najtežjega gasilskega tekmovanja, ali poimenovanega ˝najtežji dve minuti v športu˝. S tem tekmovanjem smo se prvič srečali v Sloveniji lansko leto.

Letošnje leto je bilo izredno naporno , saj smo imeli treninge tudi pet krat tedensko, kar se nam je obrestovalo pri rezultatih, še posebej pri našem članu Tilnu Feldinu, ki je postal Evropski prvak in si prislužil vozovnico za svetovno prvenstvo v Ameriki. Z njim pa so odšli še naš poveljnik Roman Koncilija, s katerim sta tekmovala tudi v tandemu in zasedla 19. Mesto. Pridružili pa sta se jima tudi članici Tea Bizjak ter Tjaša Koncilija, ki pa sta osvojili 9. Mesto. Nista pa manjkala niti naš častni Poveljnik,Marjan Koncilija, ter Romanova žena Branka, ki sta vse skozi skrbela za logistiko.

Samo tekmovanje je potekalo 6 dni, prvi štirje dnevi so bili namenjeni izpadanju, saj je tekmovalo več kot sedemsto tekmovalcev iz vsega sveta. V četrtek sta na vrsto prišla Tilne in Roman v tandemu, kar se je izkazalo za dober trening, saj je oprema s katero tekmujejo v Ameriki malce drugačna. V četrtek zvečer je imel Tilen Slavnostni sprejem v Lions Den club. V ta klub včlanijo samo tekmovalci, ki dosežejo določen čas tekmovanja, različno na leta in na spol.

Tilen je v Sloveniji dosegel čas pod minuto in štirideset sekund, ki je meja za vstop v Lions Den club, kar je izredna čast. V petek pa so dočakali še posamičen nastop Tilna, ki se je dobro odrezal v močni konkurenci in nepoznani progi , ter zaključil kot stosedemnajsti.

V soboto pa so svoje znanje in psihofizično moč pokazali vsi štirje. Fanta sta za nasprotnike imela ekipo iz Ameriške letalske baze v Nemčiji, pred katerimi sta tudi prišla v cilj, dekleti pa sta se na progo podali sami, brez nasprotnic. Tekmovanje pa se je končalo v soboto zvečer z moškim ekipnim tekmovanjem.

Člani PGD Moste smo izredno ponosni na njih, saj v Ameriki niso zastopali naše društvo, ampak tudi Občino Komenda, ter navsezadnje tudi Slovenijo.

tajnik Matic Zupan

 

 
< Nazaj   Naprej >
Vremenska opozorila - MeteoAlarm
Trenutne intervencije

E-novice

Prijavite se na naša e-obvestila.

SMS donacija

Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo MOSTE5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega gasilskega doma.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Telemacha, A1, T2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.pgd-moste.si/sms-donacija

Defibrilator

Defibrilator je hranjen v vozilu št. 1.
V nujnih primeri pokličite na številko 112.

Znaki za alarmiranje

 
1.
OPOZORILO
NA NEVARNOST
 
 
2.
NEPOSREDNA
NEVARNOST
 
 
3.
KONEC
NEVARNOSTI

PGD Moste na Facebook-u PGD Moste na Google+ PGD Moste na Twitter PGD Moste Youtube

Naključna slika

domov kontakt iskanje kontakt iskanje

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani