Domov Tečaj za operativnega gasilca 2019 Nov gasilski dom Donacija (Zidaki) SMS donacija Novice Intervencije Dogodki Opozorila Preventiva Izobraževanje Galerija Prenosi Uporabno O društvu Kontakt O piškotkih

Prijava


Pozabljeno geslo?

Klic na pomoč - 112

Ko kličete na številko 112, povejte:

 


 

  • kdo kliče
  • kaj se je zgodilo
  • kje se je zgodilo
  • kdaj se je zgodilo
  • koliko je ponesrečencev
  • kakšne so poškodbe
  • kakšne so okoliščine na kraju nesreče
  • kakšno pomoč potrebujete.

 

Iskanje

Roku v spomin! PDF Natisni E-pošta
četrtek, 24. november 2016

ROKU V SLOVO

Mi živimo,
Mi umremo.
Ker ne moremo rešiti vseh
vendar moramo pograbiti vsako priložnost,
da pokažemo;
kako srčni so fantje, ki nikoli ne pogledajo stran
nikoli ne pogledajo dol in nikoli ne odnehajo.

Kdo nam želi zadati tako močno bolečino , če nas ljubi. Kdo nas želi tako močno prizadeti če nas ima rad. To se sprašujemo danes in si zastavljamo vprašanja ZAKAJ Se je moralo to zgoditi. Zakaj nismo –Zakaj nisem … Ne nič ne pomaga, radi bi izlili iz sebe zmedenost, negotovost,strah … ja bolečino in ljubezen.

Rok pridružil si se nam v svojih otroških letih, ko ti je bilo gasilstvo igra, veselje, smeh, druženje s prijatelji. Kasneje kot mladinec si se že seznanil z delom, ki je bilo vse bolj zanimivo, raznoliko vpletene so bile veščine, katere si s pridom uporabljal v vsakdanjem življenju. Vendar že kot najstnik si spoznal, da je gasilstvo bit tvojega življenja. Opravil si izobraževanja v društvu, ki so te vodila v operativno enoto.

Ja bil si operativni član enote PGD Moste in velikokrat ti ni bilo lahko v svoji mladosti, razposajenosti sprejemati odločitve, katere ne znamo sprejemati niti starejši in izkušenejši, vendar ti si jih znal. Ogromno časa si posvetil fizični pripravljenosti za kar je bila logična posledica, da si se udejstvoval najtežje gasilske discipline na svetu Fire fighter combat calenge. Kjer si dosegal kljub svoji mladosti vrhunske rezultate. Vedel si da je samo fizično dobro pripravljen operativec lahko kos nalogam, s katerimi se srečujemo na intervencijah.

Sobota 19. November ob 3.20 si dobil poziv »huda prometna nesreča«, Nič kolikokrat si se odzval na podobna sporočila, odhitel na intervencijo; ponoči, podnevi,v mrazu, dežju pomagat pomoči potrebnim; žrtvoval si svoj čas, žrtvoval si svojo mladost; delil z nami prijetne in neprijetne izkušnje. Vendar tokrat te ni bilo v dom – bil si že tam.

Prekmalu, mnogo prekmalu te je usoda iztrgala iz naših vrst. Kljub tvoji mladosti: se dela, časa, energije, … ki si ga žrtvoval v društvu, ne da opisati z besedo; pa vendar »neprecenljivo« - HVALA TI ROK. V imenu vseh, ki si jim pomagal v stiski, v imenu vseh, katerih zahvala je ostala neizrečena, v imenu vseh nas, ki smo ponosni, da smo te poznali, ki smo ponosni, da si bil eden izmed nas.

Bolečina je nekaj kar nas ohranja pri življenju - tudi ljubezen je bolečina, če to priznamo ali ne. Velikokrat nas boli ker nismo dovolj ljubljeni - velikokrat nas boli, ker tako močno ljubimo. Tudi danes se spopadamo z veliko bolečino in iskreno ljubeznijo - do tebe ROK.

Življenje je dobro in slabo, črno in belo, vmes pa cela paleta odtenkov. Nobena stvar ni samo dobra ali slaba. Zato nam prinesejo tudi najtežje preizkušnje s sabo neko spoznanje, ki nam bo pomagalo živeti. Živeti z dragocenimi spomini nate ROK.

Ali si pripravljen tvegati svoje življenje, da nekdo drug preživi.

Ali lahko nesebično pomagaš drugemu.

Ali si pripravljen vzeti manj kot daš.

Ali lahko zaključiš dan brez slave in pomembnosti.

Ali lahko narediš vse to, kljub temu, da te ljudje ne poznajo.

TAKO ŽIVIJO LEGENDE.

23. 11. 2016

PGD MOSTE

Takole smo še zadnjič nudili dom našemu Roku.

 

Zahvala udeleženim društvom na pogrebu

 
< Nazaj   Naprej >
Vremenska opozorila - MeteoAlarm
Trenutne intervencije

E-novice

Prijavite se na naša e-obvestila.

SMS donacija

Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo MOSTE5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo novega gasilskega doma.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Telemacha, A1, T2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.pgd-moste.si/sms-donacija

Defibrilator

Defibrilator je hranjen v vozilu št. 1.
V nujnih primeri pokličite na številko 112.

Znaki za alarmiranje

 
1.
OPOZORILO
NA NEVARNOST
 
 
2.
NEPOSREDNA
NEVARNOST
 
 
3.
KONEC
NEVARNOSTI

PGD Moste na Facebook-u PGD Moste na Google+ PGD Moste na Twitter PGD Moste Youtube

Naključna slika

domov kontakt iskanje kontakt iskanje

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani